Noortje van Vliet, drs, is gz-psycholoog bij Dimence en hoofdonderzoeker in het TOPRON onderzoek. Ze heeft al bijna 15 jaar ervaring in het behandelen van cliënten met complexe affectieve stoornissen, waaronder een (Complexe) PTSS. Haar motivatie voor dit onderzoek is het verbeteren van zorg voor cliënten met een ernstig traumatisch verleden. Dit is volgens haar mogelijk door kennis uit onderzoek te verspreiden onder  therapeuten en cliënten.

 

 

 

Ad de Jongh, PhD, Gz-psycholoog en professor in angst- en gedragsstoornissen aan de Universiteit van Amsterdam. Hij heeft een eredoctoraat aan de Salford University in Manchester, is trainer voor de Europese EMDR Vereniging en bestuurslid bij de Nederlandse en Europese EMDR Verenigingen. Hij is een expert in het behandelen van angststoornissen en betrokken bij onderzoeken naar de effectiviteit van bewezen effectieve behandelingen. Hij heeft meerdere landelijke traumacentra opgezet.

 

 

 

Rafaele Huntjens, dr, is onderzoeker en Universitair Hoofddocent aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ze is gespecialiseerd in traumagerelateerde stoornissen. Ze is de voorzitter van de David Caul Graduate Research Grant Committee (ISSTD), Seniorlid van de Nederlands-Vlaamse onderzoeksschool voor Experimentele psychopathologie, bestuurslid van de Nederlandstalige Vereniging voor (NtVP) en lid van de Nationale Richtlijnen Commissie voor de behandeling van PTSS en dissociatieve stoornissen.

 

 

 

Maarten van Dijk, PhD, werk als teamleider en onderzoeker in een team gespecialiseerd in angst- en stemmingsstoornissen bij Dimence. Hij heeft meer de 10 jaar ervaring in het behandelen van cliënten met complexe affectieve stoornissen, waarbij hij bewezen effectieve behandelingen gebruikt, zoals EMDR, schematherapie en cognitieve gedragstherapie. Als clinicus en onderzoeker is hij erg geïnteresseerd in de vraag: ‘wat werkt het beste voor wie?”. Op dit moment begeleidt hij 3 promovendi bij Dimence.

 

 

 

 

Sietske van Haren, drs, gz-psycholoog in opleiding tot specialist bij Dimence werkt mee aan het onderzoek in het kader van haar opleiding en verzorgt de EMDR supervisies.

 

 

 

 

 

Mariel Meewisse, dr, klinisch psycholoog en voorzitster van de Nederlandstalige Vereniging voor Psychotrauma (NtVP) verzorgt de STAIR trainingen en supervisies

 

 

 

 

 

 

 

Overige medewerkers aan het onderzoek

 

Onderzoeksgroep

 

 

Voor vragen of contact over het onderzoek, kunt u terecht bij Noortje van Vliet. Zij is te bereiken via to.prepare.or.not@dimence.nl Ook kunt u haar volgen via twitter #ToPrepareOrNot  

 Contactgegevens

Dennis Stant, PhD, onderzoeker en eigenaar van Zovon, een bedrijf dat is gespecialiseerd in het uitvoeren van kosteneffectiviteitsonderzoek.